Leírás
A bourbon whisky olyan amerikai whiskytípus, amit legalább felerészt kukoricából erjesztenek, és lepárlás után új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelnek. Nevét a Kentucky állam-beli Bourbon megyéről kapta. A bourbon whisky hagyományosan többszöri lepárlással készült. Az így keletkezett gabonapárlatot kiégetett, új tölgyfahordókba töltik, melyektől színt és ízeket vesz át, miközben a fa pórusain keresztül bizonyos anyagok távoznak belőle. A bourbon minél tovább marad a hordóban, annál több színt és ízt vesz fel, így gyakran nem meghatározott évig, hanem a megfelelő érettség eléréséig érlelik. A válogatott érett kukorica adja legalább 70%-ban a Pennypacker alapját a Kentucky államban található bardstowni főzdében. A lepárlási folyamatban már három gabona vállal szerepet, a kukorica mellett a rozs és az árpa.
Paraméterek
| Származási hely | Egyesült Államok |



























