Leírás
A skót származású John Jameson 1780-ban alapította meg saját whiskey lepárlóját Dublinban. Az általa készített whiskey esetében mindig is a minőség volt a legfontosabb, leginkább szem előtt tartott szempont. Az Írország gazdagon termő vidékeiről származó, legjobb minőségű árpa és kristálytiszta víz adták a Jameson whiskey alapját, a különleges, pontosan háromszori lepárlás pedig a máig összetéveszthetetlen, tiszta és letisztult, édes és karakteres aromát. A figyelem kiterjedt az érlelésre szolgáló hordók kiválasztására is, amelyet az idősebb John sokáig maga felügyelt. Ilyen hozzáállással persze már nem is annyira meglepő az eredmény. A Jameson a világ talán legismertebb és legkedveltebb blendelt ír whiskey márkája, amelynek leírására nem is kellenek különleges jelzők, elég ha annyit mondunk: „Jameson”.
Paraméterek
| Származási hely | Írország |



























