Leírás
Az Akashi White Oak Pure Malt Whisky (0,7L | 46%) az Eigashima Shuzo lepárló kivételes tétele, amely több mint száz év whiskykészítési tapasztalatát ötvözi a japán kézműves hagyományokkal. Az 1679-ben alapított családi főzde kezdetben szakét és shochut készített, majd 1919-ben elsőként kapott hivatalos engedélyt Japánban whisky előállítására, ezzel igazi úttörővé vált. A Kobe mellett, tengerpart közelében fekvő Akashi város tiszta levegője és forrásvizei ideális környezetet biztosítanak a lepárláshoz. A „With Honesty” mottó generációkon átívelően biztosítja a kompromisszummentes minőséget, amelyet ma is a nyolcadik generáció vezetője felügyel. Az Akashi Pure Malt Whisky Toji’s Select teljes mértékben malátaárpából készül, majd sherry hordóban finiselik, amely gazdag virágos és gyümölcsös jegyeket kölcsönöz neki. Kiegyensúlyozott, selymes és robusztus szerkezetével méltán képviseli a japán kézműves szellemiséget.malátaárpából desztillált, sherry hordóban finishelt 46% alkoholtartalommal palackozott japán whisky. A lepárlást és érlelést a főzde sake mestere felügyeli, így egy új szemléletet víve ebben a kiváló tételbe. Ez a pure malt whisky finom, virágos és gyümölcsös ízeket hordoz magában, sima karakterrel és robusztus testszerkezettel, amely méltán tükrözi a szakékészítés kézműves módszereit.
Paraméterek
| Származási hely | Japán |



























